perjantai 13. maaliskuuta 2015

Timbaarissa kehitellään uusia tuotteita

Fox Mamsellin, eli Timperintien Timbaarin palveluvastaava Päivi on kutsunut minut jo hyvissä ajoin maistelemaan heidän tuotekehittelemiään välipalapizzoja ja patonkeja. Olen lakto-ovo-vegetaristi, (eli kasvissyöjä, jonka ruoka-valioon kuuluvat myös muna- ja maitotuotteet) niin pääsen maistelemaan kasvisvaihtoehtoja uusista tuotteista.

Päivi kertoo miten tarkasti raaka-aineet punnitaan jokaista leipää varten ja mukaan lasketaan myös henkilöstökulut. Ja jos raaka-aineita muutetaan, tiedetään myös heti miten se vaikuttaa tuotteen hintaan. Kustannuslaskenta kulkee mukana tuotekehityksessä aina.

- Kajaanin Mamsellilla on joka vuosi erilaisia kehitystehtäviä eri yksiköille, kertoo Päivi. Tänä vuonna ravintola-alueen kehitystehtäväna on kehittää uusia makeita ja suolaisia tuotteita. Näin halutaan varmistaa eri hintaisten tuotteiden tarjoaminen myös eri ruokavaliota noudattaville asiakkaille.

- Timperissä olemme siis nyt kehitelleet näitä tuotteita. Nämä ovat ensisijaisesti suolaisia ja aineksina on käytetty kalaa, tonnikalaa ja lohta, sekä patongeissa on vaihtoehtoina kebab, kana ja kasvisvaihtoehto, joka tässä on sinulla, jatkaa Päivi.

- Aineksina on mm. tuoretta pinaattia, cheddar-juustoa, tonnikalaa, mozzarellaa, tomaattia, sipulia ja kananmunaa. Pesto on uusi juttu, pidän siitä itse, joten halusin kokeilla sitä näissä tuotteissa.

Minulle on siis tuotu eteeni tonnikala-sipulipizzaa, kasvispizzaa, mozzarella-tomaatti-pesto-patonkia ja lohi-cheddar-kananmuna-pesto voileipä. Kaikki näyttävät erittäin makoisilta ja saan juomaksi kuuman kaakaon. Vau.

Maistelen kaikkia tuotteita vähäsen ja lempimaut nousevat välittömästi esille. Lohivoileipä on paras. Leivällä on limen palanen jonka puristan lohen ja cheddar-juuston päälle. Pesto on aina hyvää, vaikka sitä laittaisi perunan päälle, joten en valita ollenkaan.

Kakkoseksi nousee sipuli-tonnikalapizza. Pohjassa on jotakin erikoista ja epäilen sen olevan oliivi-öljyä ja ruisjauhoja, mutta Päivi paljastaakin, että kyseessä on hänen oma mausteseoksensa, jonka aineksia muuttamalla hän saa pizzapohjista aina hieman erilaisen makuisia.

Patonki on perusjuttu, mutta pidän jälleen peston mausta ja mozzarella-tomaatti yhdistelmästä. Patonkeja saa siis kebab- ja kana-vaihtoehtoina ja kanapatonkiin on lisätty jonkinlainne kastike.



Harmillisesti itse kasvispizza jää maussaan näiden pesto-tuotteiden varjoon. Siinä ei nimittäin ole pestoa ja jään kaipaamaan sen makua. Pizzapohja on tietenkin hyvä, mutta laitan arvosteluuni vinkin, että kasvispizzaa voisi maustaa jollakin tapaa enemmän. Päivi lupaa, että tämä otetaan jatkossa huomioon.

- Arvaa mikä unohtui? kyselee Päivi pari tuntia myöhemmin ruokatauollani.  Olemme molemmat unohtaneet lehtisalaattismoothien, jossa on appelsiinia. Saan käteeni vaaleanvirhreää smoothieta sisältävän lasin. Smoothie on täysin kasvisperäinen tuote, siinä ei ole rasvaa ja ei mitään makeutusaineita. Hyvää!




Annan Timbaarin ruokakehittelyn tuloksille murska-arvion: loistavaa!  

Toivon että nämä kaikki tuotteet tulevat valikoimaan. Jos vain yksi tuote valitaan, toivon sen olevan smoothien ja lohivoileivän, mutta Päivi kyllä vähän lupaili, että näitä tuotteita tulee olemaan jatkossa, jos ne vain asiakkaiden, eli opiskelijoiden makunystyröitä miellyttävät. 

- Koko Mamselli odottaa mielenkiinnolla asiakkaiden ja opiskelijoiden palautetta tuotteista ja ruuasta yleensä. Haluamme kehittyä ja kehittää meidän tuotevalikoimaamme asiakkaat mukaan ottaen, toivottaa Päivi lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti